AbOrigineMundi

Hitting the nail on the head
Subscribe

Review gîte "La Cerisaie"

May 25, 2009 By: Peter Category: Blogged, Reviews

Vakantie in de Minervois

In het wat grotere dorp Caunes-Minervois, tegen de rug van het Montagne Noire, vonden we deze gîte die wordt uitgebaat door Liesbeth, een van oorsprong Nederlandse dame die al dertig jaar in de Languedoc woont.Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen. De grote maar brave hond Nel loopt enthousiast met ons mee. We krijgen een mooie kamer toegewezen die verscheidene antieke spullen bevat. Later zou blijken dat Dietmar, de echtgenoot van Liesbeth, antiekhandelaar is.

Liesbeth schotelt ons een mandje verse kersen voor, uit eigen tuin geplukt. Het zwembad is niet verwarmd maar met de gebruikelijke temperatuur in de Languedoc is dat ook niet nodig. ‘s Middags wordt een glaasje wijn of fruitsap aangeboden in de mediterrane tuin.

La Cerisaie bij Liesbeth en Dietmar

La Cerisaie bij Liesbeth en Dietmar

Het ontbijt is smakelijk en ruim voldoende. Heb je speciale wensen, dan gaat de gastvrouw daar graag op in.

Extraatjes in de buurt

Wie “uit eten” zegt in Caunes-Minervois, zegt “Hotel Alibert”. Gastheer Frédérique kent iedereen en is bij iedereen bekend. In een magnifieke binnentuin, stijl Franse Renaissance, krijg je een volledig menu voorgeschoteld voor weinig geld. Ook de wijnkaart mag er zijn, met een ruime keuze aan wijnen uit de streek. Klein nadeel: er zijn enkel wijnen per fles te verkrijgen. Een niet-geledigde fles wordt wel van een kurk voorzien zodat je ze mee naar huis kunt nemen.

Caunes-Minervois heeft een mooie, kleine kathedraal en staat voornamelijk bekend om z’n roze-grijze marmer.

Het dorpje Minerve, waaraan de streek haar naam ontleent, ligt prachtig in de bergen. De moeite voor wie van uitzichten houdt en nog net niet toeristisch genoeg om kitscherig te worden.

Iets verder maar nog binnen een redelijke afstand is de vestingstad Carcassonne. Voor de ene veel te toeristisch, voor de andere een indrukwekkende parel van middeleeuwse bouwkunst. In ieder geval, dit moet je gewoon gezien hebben om het  te geloven!

De nagel op de kop

Bij Liesbeth en Dietmar logeren is je helemaal thuis voelen. De sfeer is erg huiselijk, de omgeving is rustig en prijs-kwaliteit is dit een heerlijke gîte.

Mediterrane tuin

Mediterrane tuin

m4s0n501

Leave a Reply